szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

Tizenegy ország drámaian csökkenő népességgel: például mi is

2015. augusztus 12. - zoltan galantai phd

baby.jpgPersze az ilyen, hosszú távú előrejelzéseket (amely esetünkben 2100-ra vonatkozik) nem szabad túlságosan komolyan venni, mert a számok az idő előrehaladtával egyre jobban szórnak, és a 21. század lezárulásakor különböző tényezőktől függően akár radikálisan kisebb vagy éppen nagyobb is lehet a végeredmény (például a bevándorlás hatására). De mindenképpen elgondolkoztató, hogy az aktuális számítások szerint több, mint egyharmadával leszünk kevesebben. Egyébként a legnagyobb vesztes ezek szerint a Moldovai Köztársaság: a lakossága kevesebb, mint a felét fogja csak kitenni a mostaninak, miközben a Földön több, mint 11 milliárd ember nyüzsög majd.Részletekért kattintson az alábbi képre.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/08/11/the-11-countries-expected-to-shrink-dramatically-this-century/

population-hungary1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr847698432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása