szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

Osszuk a Földet százmillió lakosú zónákra

2016. február 09. - zoltan galantai phd

europ.jpgVagyis színezzük át úgy térképet, hogy minden egyes résznek százmillió lakosa legyen. Méghozzá nem akárhogy (elvégre végtelenül sokféleképpen választhatnánk ekkora populációval rendelkező területeket), hanem a meglévő határok (államhatárok) öszeolvasztásával. Aminek köszönhetően mi például egy olyan konglomerátumban találnánk magunkat, ahol többek között Ausztriával és Ukrajnával lennénk együtt. Az USA eközben - természetesen - több nagy, százmilliós régióra oszlana; Kanadának viszont "külső segítségre" (értsd: európai területkre) is szüksége lenne, hogy összehozza a megfelelő lélekszámot. Érdemes egy pillantást vetni nem csak Kínára, de például az indiai szubkontinensre is, ami ebben a megközelítésben tényleg "folt hátán folt". Nagyításért kattintson az alábbi képre.

http://imgur.com/r/MapFans/gt49YN8

100-million-nagy.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr58373218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogel 2016.02.09. 22:50:44

Nem Ausztriával és Ukrajnával vagyunk együtt, ha az együtt alatt Magyarországot értjük.

zoltan galantai phd · http://mono.eik.bme.hu/~galantai 2016.02.11. 11:13:43

Igen, úgy értjük (értem:-)
Akkor lehet, hogy elnéztem... mindensetre kár, hogy a térkép nem tünteti fel az egyes országok határait a 100 milliós zónákon belül

smartdrive 2016.12.12. 13:06:31

ha az olaszokhoz lehet csatolni francia területeket, akkor Kanadához miért nem lehet az usából?
süti beállítások módosítása