szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

Illegális bevándorlók Európában: a tavalyi év

2015. június 12. - zoltan galantai phd

immigration.jpg2014-ben több, mint félmillióan kerekedtek fel, és Magyarországra mintegy 12 ezer illegális bevándorló érkezett (Németországba több, mint százhúsz ezer). Ez volt az az év, amikor közel tízszer annyian próbálkoztak tengeren, mint szárazföldön keresztül.Az adatok az Európai Parlamenttől származnak.

A részletek itt találhatóak meg: http://epthinktank.eu/2015/04/27/irregular-immigration-in-the-eu-facts-and-figures/

illegalis-bevandorlok.jpg

Cyberámadás élőben

open-padlock.pngA cybertámadások bő háromnegyede mindössze öt iparágra irányul (Jelentős károkat okozva), és ezen belül - nem túl meglepő módon - közel egynegyedet tesz pénz- és biztosítási intézményeket céloz meg (miként az alábbi ábrán látható. Kattintson ide a részletekért: http://www-935.ibm.com/services/us/en/it-services/security-services/2014-cyber-security-intelligence-index-infographic/
Ne hagyja ki ezt sem, ha élőben akarja végignézni, hogy éppen ki, kit és honnét támad, milyen módszert használ stb.: http://map.ipviking.com/

 

cyber-attack.jpg

ipviking.jpg

 

 

 

A pénz sötét oldala: reakciók a FIFA korrupciós ügyére

soccer.jpgA sport csak az USA-ban közel évi 150 milliárd dolláros bevételt jelent, írja a Transparency International egy 2014-es working paper-jében (aminek egyébként a foci van a címlapján). Az alábbi infografika a FIFA korrupciós botrányára adott "felhasználói reakciókkal" foglalkozik - ami már csak azért sem mindegy, mert ha valaki (eddig) szponzorált egy sportot (mondjuk, csak a példa kedvéért, a focit), akkor ilyenkor van mit átgondolnia. Kattintson az alábbi képre a részletekért.

https://www.meltwater.com/blog/fifa-scandal-infographic-blatters-resignation-social-reaction-across-the-globe/

fifa-sponsors.jpg

 

A leggazdagabbak: 2015

bag-of-money.pngAktuálisan Bill Gates áll az első helyen: 2 évtized alatt immár a 16. alkalommal. Méghozzá saját erőből - miként egyébként a közel 2000 (egészen pontosan 1826) leggazdagabból is nem kevesebb, mint 1191 nem a családi vagyonnak köszönhetően emelkedett ki. A leggazdagabb nő Chrity Walton a Walmarttól. De vannak itt egyéb érdekességek is.Kattintson az alábbi képre a részletekért.

http://baap.graphics/business/the-worlds-wealthiest-people-of-2015/

leggazdagabbak2015.jpg

 

süti beállítások módosítása