szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

A világ alkoholfogyasztási térképe

2015. július 13. - zoltan galantai phd

https://openclipart.org/image/300px/svg_to_png/48817/drunkonginnojuice.pngAz adatok a WHO-tól származnak, és azt mutatják, hogy a túlzott alkoholfogyasztás évi 3,3 millió embert öl meg, miközben több, mint 200 betegség okozója. Európa pedig összességében ugyan előkelő helyet foglal el az ivásban a 2010-es adatok szerint, de az abszolút listavezető Belorusszia a fejenként és évente elfogyasztott 17,5 liter tömény szesznek megfelelő alkoholmennyiséggel (Ausztráliában, illetve Kanadában is 12,2, illetve 10,2 liter tömény az éves norma), mi, magyarok pedig pedig belesimulunk az európai mezőnybe. Ugyanekkor azt se felejtsük el, hogy csupán az emberiség kevesebb, mint 40 százaléka iszik alkoholt. Kattintson az alábbi képre a nagyításért/részletekért.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/worlds-heaviest-drinking-countries-revealed--and-the-uk-doesnt-even-make-the-top-10-9357860.html

 

 alkohol.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr137538182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása