szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

Hogyan halnak meg a szír gyerekek?

2015. szeptember 07. - zoltan galantai phd

child-running-silhouette.jpgA három éves, halott Aylan Kurdi fényképe bejárta a világot, és sajnos korántsem ő az egyedüli gyerekáldozat. Ami a vele egykorúakat illeti, a Syrian Revolution Martyr Database szerint 2011 óta legalább 232, három éves szíriai gyerek halt meg a háború következtében (de a lista persze több, mint valószínű, hogy nem teljes). Közülük 115-tel tüzérségi támadás végzett; 42-vel légi bombázás; 29-cel pedig kézi fegyver lövedéke. A többivel egyéb háborús ártalmak (füstmérgezés és hasonlók). Összesen pedig közel kétezer, tíz évesnél fiatalabb gyerek esett a háború áldozatául. Részletekért kattintson az alábbi linkre.
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/09/05/hundreds-of-3-year-old-toddlers-have-died-as-a-result-of-the-syrian-war/

halott-gyerekek-szir.jpg

A 10 évesnél fiatalabb szíriai halott gyerekek statisztikája 2011 óta:

halott-szir-gyerekek1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr347765566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása