szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

A Béke Nobel-díj eddig

2015. október 09. - zoltan galantai phd

nobel_prize.pngEz az a Nobel-díj, amely egyfelől egészen a legutóbbi évtizedekig nem különösebben sok figyelmet kapott; másfelől - értelemszerűen - mindig is a legátpolitizáltabb (és ezért sokszor vitatott) volt. A legtöbb Béke Nobelt az amerikaiak vihették haza (19); a második helyen a britek állnak (11); a harmadikok pedig a franciák (10). A nem európai területek képviselői az 1960-as évek utántól, a dekolonizáció hatására kaptak egyre több Béke Nobelt - és ezzel párhuzamosan több nő is lett a korábbiaknál a nyertesek között. Részletekért kattintson az alábbi linkre.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/10/08/map-the-nobel-peace-prize-ignored-much-of-the-worlds-population-until-a-few-decades-ago/

peace-nobel1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr757951898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása