szórakoztató infografikai blog

közgazdasági vizualizáció

Ahol a legtöbb külföldit börtönzik be

2016. március 02. - zoltan galantai phd

prisoner.pngPersze mindenütt vannak külföldiek is börtönben - viszont az Egyesült Arab Emirátusokban a börtönben lévők nem kevesebb mint 92 százalékát teszik ki.Monacóban is majdnem 90; de például Luxemburgban is több mint 70 százalékuk külföldi (ezzel az aránnyal Szaúd-Arábiát is megelőzve). Érdekes módon az USA-ban viszont csak a bebörtönzöttek 5,5 százaléka nem amerikai állampolgár. Részletekért kattintson az alábbi képre.

https://www.statista.com/chart/4285/the-countries-that-imprison-the-most-foreigners/

countries_that_imprison_the_most_foreigners_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasagivizualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr548434568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F173 2016.03.02. 12:51:12

Semmit nem mond ez a statisztika, mert a fenti országokban a külföldiek aránya is feltűnően nagy a helyi lakossághoz képest. Az Egyesült Arab Emirátusokban például a népesség 88,5%-a külföldi. Teljesen természetes ilyen arányszámoknál, hogy a bebörtönzöttek is inkább külföldiek lesznek!

zoltan galantai phd · http://mono.eik.bme.hu/~galantai 2016.05.11. 17:13:21

tökéletesen jogos észrevétel, hogy ezekben az országokban feltűnően nagy a külföldiek aránya a lakossághoz képest, de szerintem ennek ellenére érdekes adat, amire amúgy valószínűleg nem gondolnánk (vagy legalábbis én nem, ha nem találkoztam volna ezzel a statisztikával:-)
süti beállítások módosítása